Maslak kombi servisi numarası 0212 408 11 15 0532 736 48 79 ‘dur. Arıza ve bakım kapsamında her türlü hizmeti profesyonel olarak sunmaktadır. Konforlu bir kullanım için kombilerin yılda en az bir kere bakımı gerekir. Kombi servislerinin görevi; kaliteli işçilik ve uzman kadro ile enerjinin daha verimli kullanılması, yetersiz ısınma ve gaz tasarrufu gibi durumlarda hizmet vermektir. Müşterilerimize kombi bakım ve servis konusunda her türlü desteği garantili hizmet dâhilinde sunuyoruz.
Maslak Kombi Arızasına İlk Müdahale Nasıl Yapılır?
Soğuk kış günlerinde ısınma ihtiyacını karşılayan kombiler, kimi zaman arıza yaparak keyfinizi kaçırabiliyor. Böylesi durumlarda panik yapmadan, doğru adım atarak kısa sürede çözüme ulaşmak mümkün. Kombi arızasına nasıl müdahale edilir bilmiyorsanız, öncelikle nasıl bir arıza verdiğini tam olarak ifade etmelisiniz.
Genel olarak kombiler arızalandığı zaman ekranında arıza kodu yanıp sönmeye başlar. Bu kod için internet üzerinden araştırma yaparak arızanın nedenini öğrenmeniz mümkün. Eğer sizin müdahale edebileceğiniz bir durum değilse, daha fazla vakit kaybetmeden Maslak kombi bakım servisi ile iletişime geçmeniz gerekir. Aksi halde soğukla mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz.
Kombi arızasının tespit edilebilmesi için gelen teknik servis, uzman ekibi ve teknik araçları ile gerekli işlemleri yapacaktır.
Kombi tamiri yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
Kombi arızası ile karşılaşmanız durumunda alanında uzman kombi teknik servisi tarafından hizmet alınmalıdır. Teknik servisin güvenilir ve köklü firmalardan olması alacağınız hizmet kalitesi için önem taşır. Değişmesi gereken parça söz konusu olduğunda, kaliteli ve garantili kombi yedek parçası ile değişimi yapılarak uzun süre kullanım olanağı sağlar. Arıza tespitinin yapılmasının ardından en kısa sürede çalışır hale getirilecektir. Kimi zaman ev ortamında tamiri mümkün olmayan kombi, ofise götürülerek arıza tespiti ve onarımı gerekebilir.
Kombi neden arıza yapar?
Kombi arızaları ve nedenleri özellikle kış aylarında en çok merak edilen sorular arasında yer alır. Kombilerde genellikle arıza sonrası ekranda ilgili kod bildirimi gösterir. Bu kodlar yardımı ile arızanın giderilmesi için bir yol haritası çizilir.
Sıkça karşılaşılan kombi arıza nedenlerini maddeleyecek olursak:
- Kurulum hataları ve sıva altı tesisat hataları sonrasında ısınma sorunları ortaya çıkabilir.
- Tesisata gelen su basıncının yetersiz olması
- Kullanıcıdan kaynaklı hatalar
- Kombinin gaz vanası kapalı iken çalıştırılması
- Kombinin kış aylarında yaz modunda çalıştırılması
- Elektrik akımından kaynaklı voltaj dalgalanmaları ya da sık gerçekleşen elektrik kesintileri
- Aşırı soğuk havalarda don yaşanması.
- Baca sistemi hermetik olan kombilerde tozlanma meydana gelmesi.
- Kombi tesisat suyunun kirlenmesi
Maslak Kombi Tamiri Fiyatları Ne Kadardır?
Kombi tamir fiyatları, kombide mevcut arızanın durumuna göre değişmektedir. Arızaların bir kısmı yedek parça gerek duyulmadan tamir edilir. Fakat bazı durumlarda yedek parça ihtiyacı doğar ve uzun süreli bir çalışma gerektirir. Bu yüzden yedek parça temini ve daha fazla iş gücü gerektiren durumlarda maliyet de artar.
Kombi tamir ücretleri adına net bir cevap vermek için arızanın tespit edilmesi gerekir. Kullanılması düşünülen yedek parçanın kalitesi başta olmak üzere, kombinin ve teknik servisin konumu ve uygulanacak iş gücü de hesaba katılarak fiyat belirlenmelidir. 2022 2023 Maslak kombi tamir ücretleri 150 lira ila 900 lira arasında değişiklik göstermektedir.
Maslak Kombi Bakım Ücretleri Ne Kadardır?
Kombi bakımlarının önemini bilen kullanıcılar, kombi bakım ücretleri ne kadar sorusunun yanıtını da merak ediyor doğal olarak. Bu konuda verilen hizmetin detayı fiyatları da etkilemektedir. Kombinin temizlenmesi, gerekli bakımlarının yapılması konusunda yapılacak işlemler esas alınır. Kombinin markası, evin m2’si ve evdeki petek sayısı da kombi bakım fiyatları için esas alınan unsurlardandır.
Bütçenizi sarsmadan yıllık bakım için araştırdığınız uygun 2022 2023 Maslak kombi bakım ücretleri konusunda detaylı bilgi için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.
Maslak kombi bakımı ve kombi bakımlarında en uygun fiyat tarifesi uygulamaktadır. 2023 en iyi Maslak kombi bakımı servisi için bize hemen ulaşın.
Maslak Kombi Arıza Kodları
Ariston 101 Arıza Kodu : Kombinin aşırı ısınma olduğunun göstergesidir. Kombi derecesi 90 derece ve üstüne çıktığında bu hata ile karşılaşılmaktadır. Çözümü sirkülasyon pompası arızasından kaynaklanmakta yahut kombinin filtresi tıkalı olduğundan bu sorun ile karşılaşılmaktadır. Cihazın soğuması kombinin geçici olarak yeniden çalışmasına bu kodun kombi ekranından geçici olarak kaybolmasına olanak sağlar.
Ariston 103- 104 – 105 – 106 – 107 Arıza Kodu : Kombinin içerisinde sirkülasyon pompasının yetersiz olduğunun göstergedir. Çözümü için kombi sirkülasyon pompası değiştirilmelidir. Ayrıca sorunun kalıcı çözümü için kombi petek tesisatı ve kombi filtresi de temizlenerek arındırılmalıdır.
Ariston 110 Arıza Kodu : Kombi ısıtma Ntc sensöründe hata olduğunun göstergesidir. Sorunun çözümü için Ntc sıcak su sensörünün değiştirilmesi gerekir. Ntc sensörü genellikle oksitlenme yaptığından işlevini yitirir.
Ariston 112 Arıza Kodu : Isıtma su su dönüş boru tesisatı üzerinde bulunan ısı sensörün’de bulunan parçanın arızalandığına işaret etmektedir. Kısa devre problemlerinde bu hata ile sıklıkla karşılaşılmaktadır.
Ariston 114 Arıza Kodu : Kombinin dışarısında bulunan sensörlerin birinde kısa devre sorunu olduğunun göstergesidir. Çözümü için sensörün değiştirilmesi yeterli olacaktır.
Ariston 116 Arıza Kodu : Yerden ısıtma termostatındaki arızanın habercisidir. Isı termostatı içerisindeki devrelerde kısa devre olduğundan bu sorun ile karşılaşılmaktadır. Çözümü için termostat kontrol edilmelidir.
Ariston 1P1 – 1P2 – 1P3 Arıza Kodu : Akış sensörü, sirkülasyon pompası ve atık su boşaltım sistemlerinin arıza olduğunu bildiren hata kodudur.
Arıza Kodu 201: Kombi Ntc Sensörünün kısa devre yaptığını gösteren arıza kodudur.
Arıza Kodu 202: Kombi su tankındaki su seviyesinin yetersiz olduğu yada tamamen bittiğini gösteren hata kodudur.
Arıza Kodu 203: Kombi anakart anahtarları ile sensörü arasındaki ilişi nedeni ile çıkan kısa devre sonrası oluşan arıza hata kodudur.
Arıza Kodu 204: Güneş kollektörünün içinde bulunan devrelerde kısa devre olması ile birlikte ekranda çıkan hata kodudur.
Arıza Kodu 205: Kombi su kaçağının çıkarttığı güneş kallektörüne su kaçması nedeni ile oluşan hata arıza kodudur.
Arıza Kodu 207: Güneş manifoldu üzerindeki algılama sensörüne bağlı aşırı ısınma sorunu olduğunun habercisidir.
Arıza Kodu 208: Kombi manifoldunun hava şartlarına bağlı olarak donma riski olduğunu gösteren arıza kodudur. Sıcak su ile kombi kendine getirilerek su yardımı ile sorun çözümlenir.
Arıza Kodu 209: Kombi boyler sisteminin aşırı ısındığını gösteren hata kodudur.
Arıza Kodu 301: Kombi eprom üzerindeki ekran hatası arıza kodudur.
Arıza Kodu 302: Kombi GP ile GIU arasında bulunan haberleşme iletişim problemidir.
Arıza Kodu 303: Kombi kartından kaynaklanan PCB Arızasıdır. Anakartın tamir edilmesi yada değişmesi gerekir.
Arıza Kodu 305: Kombi anakart PCB arıza kodu olarak tanımlanır. Resetlendiğinde çoğu kez çözüm sağlanır.
Arıza Kodu 401: Anakartla ilgili bir hata kodudur. Modem ve Bus veri yolları arasında oluşan iletişim hatası nedeniyle kombinizin ekranında belirmektedir.
Arıza Kodu 402: Kombinizle ilgili bir diğer anakart sorununu ifade etmektedir. GPRS ve GSM ‘den kaynaklanan bir hatadır.
Arıza Kodu 403: Anakart sim modem arıza kodudur.
Arıza Kodu 404: Kombi modemi ve anakartı arasında iletişim problemlerini gösteren arıza kodudur.
Arıza Kodu 405 – 406: Kombi Anakart üzerinde çıkan ve resetlendiğinde düzelen hata kodudur.
Arıza Kodu 407: Kombinizde bulunan oda sensörünün çeşitli nedenlerden ötürü arıza vermesi veya kısa devre yapmasını anlatan bir arıza türüdür. Bu gibi arıza kodlarında kullanıcı müdahale etmeden servisten yardım almalıdır. Aksi takdirde kombi büyük zararlara uğrayabilir.
Arıza Kodu 501: Kombi ateşleme sistemi yetersizlik aızası hata kodudur.
Arıza Kodu 502: Gaz valfinin kapalı olduğuna işaret eden hata arıza kodudur.
Arıza Kodu 5P3: Kombi çalışırken anidem ateşin kesilmesiyle beraber ekranda çıkan arıza hata kodudur.
Arıza Kodu 601 – 602: Bacalı kombilerde bulunan termostatın devre dışı olduğunu bildiren arıza kodudur.
Arıza Kodu 607: Kombinizin diferansiyel basınç anahtarının kontağı ateşlemeden önce açık olduğunu bildiren bir arıza türüdür.
Ariston 6p1 Arıza Kodu : Kombi diferansiyel hava basınç anahtarı tarafında kapsam problemlerinin meydana geldiğini veya kapsamanın geciktiğinden dolayı bu hatayı bildiren bir arıza kodudur.
Ariston 6P2 Arıza Kodu : Kombi çalışırken brülör yanma odalarının diferansiyel hava basınç arızası göstergesidir.
Ariston 701 Arıza Kodu : Kombinin 2. bölgesinde diyafram üzerindeki dönüş sensörü hata bildirim kodudur.
Ariston 702 Arıza Kodu: Kombi ısıtıcı dönüş sensörleri’nin oksitlendiğinden dolayı arızalandığını gösterir
Arıza Kodu 703: Kombinizin 3. Bölge kısmında ısıtma çıkış sensöründe hata meydana geldiğini belirtir.
Arıza Kodu 704: 3. Bölgede ısıtma dönüş sensörünün herhangi bir arızadan dolayı çalışmadığını belirtir.
Arıza Kodu 705: Kombinizin hidrolik seperatör sensöründe arıza meydana geldiğini belirten arıza kodudur.
Arıza Kodu 706: Bölge 2’de normalden fazla ısınma olduğunu dile getiren bir arıza türüdür.
Arıza Kodu 707: Bölge 3’de normal değerlere göre oldukça yüksek bir ısınma meydana geldiğini kullanıcıya bildiren arıza kodudur.
Bu gibi arıza kodları kombinizin beyni olan anakartında çeşitli sıkıntılara neden olabilir. Bu durum size çok pahalıya patlayabilir. Fazla maliyetlerden ve uzun uğraşlı sorunlardan kurtulmak istiyorsanız, kombinizin elektronik ve mekanik sorunları ile ilgili hemen kombi servisine başvurmanız önerilmektedir. Aksi takdirde hem cebiniz hem de emeğiniz sırf kendi çabalarınız yüzünden hiç olabilir.
Bir Yorum Yazın